Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Spectacolul planetei rosii


Pe cand inca toata lumea se intreba ce o fi in capsorul nostru ,iar mamele noastre se chinuiau sa ne faca sa mancam ,ca sa crestem mari, noi eram fascinati de luna si de stele si ignoram toate eforturile celor mari de a ne aduce cu picioarele pe pamant.
Sa nu credeti ca eram niste mici balonase ce mangaiau aerul .Nu, pur si simplu micii si dragalasii nostrii neuroni incepeau sa detecteze unduirile cosmice ale altor dimensiuni.
Mai tarziu acestea capatau si o definitie : omuletii verzi. Casuta lor era departe ,pe o planeta rosie ,pe numele sau Planeta Marte


Marturisesc ca si acum sunt confuz : de ce omuletii erau verzi si nu rosii ? In fine , nu toate misterele pot fi lamurite si nici eu nu sunt un om de stiinta.
Zilele acestea am primit din nou un mesaj de la prietenii mei din copilarie. Drept pentru care ma grabesc sa-l impartasesc tuturor ,deoarece in aceasta viata nu vom mai putea sa ne bucuram de spectacolul ce va urma . Deci sa incepem redarea mesajului:
Nu omite sa tii sub observatie bolta cereasca in cursul lunii august ,in noaptea de 27.
In aceasta luna Pamanatul si Marte se vor apropia cum n-au facut-o niciodata in istoria scrisa a omenirii.
E posibil sa se mai repete in 2287 !
In ziua de 27 august Planeta Marte va fi la o distanta de doar 55.763.108 km fata de Pamant. Impreuna cu Luna vor fi cele mai luminoase corpuri ceresti de pe bolta.
Din primele zile ale lunii august ,incepand cu 22 , Planeta Marte va apare in partea estica a boltei ceresti,iar in jurul orelor 3 isi va atinge azimutul.
Spre sfarsitul lunii august ,Marte va rasari odata cu lasarea serii si va atinge apogeul dupa miezul noptii (00:30).

Nu uita sa urmaresti acest fenomen !


Inscrie-te in TOP !

Comentarii