Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

41 ani si povestea trebuie sa continue


Nicolae Saulea,

             Sau Nae, cum ii spuneau colegii de serviciu, atunci cand era in preajma lor.Sau Nicu, asa cum il strig de cate ori il vad…si sper sa-l mai vad cat mai multi ani cu putinta.

In acest an, fabrica de ciment din Fieni celebreaza 100 de ani de existenta.In acest an, Nicolae Saulea va celebra 41 de ani de cand a vazut lumina zilei. 25 dintre ei i-a dedicat fabricii de ciment. Un sfert dintr-un secol de fabricare de ciment la Fieni. O jumatate de viata dedicata acestei fabrici, careia i-a fost si ii este credincios. Nae a privit intotdeauna fabrica ca si pe a doua lui casa. Cine intreaba de Nae in « Cimentul » , o sa primeasca pe loc o poveste : povestea unui om priceput si inteligent, foarte harnic si cu bunul simt intact, in ciuda « progresului » societatii noastre.

Cine intreaba de Nicu in cartierul Berevoiesti, din Fieni, va afla ca e un familist convins, tatal a unui baiat ce anul acesta a implinit 18 ani, si sot iubitor. Cine vede ceea ce a realizat Nicu, in cei 41 de ani de viata, va intelege ca are de-a face cu un adevarat barbat, care a stiut sa-si construiasca fiecare pas al existentei sale si a familiei lui. Curtea, casa, animalele, pomii, chiar si casele vecinilor, poarta amprenta destoiniciei sale. In plus, el era INTRETINATORUL FAMILIEI. Salariul sau asigura existenta ei.

Cine il vede astazi, va observa tristetea din ochii lui. Cine intreaba ce a patit, va primi un raspuns simplu : e bolnav de Cancer la plamani. La 41 de ani.Aproape ca ramai fara cuvinte. Insa trebuie sa va spun istoria ei :

-          Acum 6 luni medicul de familie i-a spus ca are mici probleme cardiace. Ceva suportabil.

-          Acum 4 luni a fost internat la Targoviste cu diagnostic “apa la plamani”. Nimic ingrijorator.

-          Acum 2 luni a fost operat de tumora pleurala.9 ore a durat operatia.Lucrurile se complicau.

-          Acum o luna a inceput tratamentul cu citostatice. Metastaza la pleura. CANCER.

o   “Mezoteliom malign pleural” (cancer la pleura pulmonara).- acesta este diagnosticul in termeni medicali.

Nu trebuie sa spun ca orice tratament de acest gen necesita cheltuieli obiective si cheltuieli adiacente. Nu trebuie sa mai spun ca Nicu a trebuit sa-si vand vitelul, ca sa poata avea, inca o perioada scurta, ce cheltui prin spitale. Nu trebuie sa mai spun ca suma obtinuta este si a fost ridicola. Nu trebuie sa mai spun ca salariul sau nu permite aceste cheltuieli.

Ceea ce trebuie sa spun este ca are prieteni. Iar acesti prieteni i-au deschis un cont bancar umanitar :

 RO71RNCB0129009249010019 descchis la   BCR   – Sucursala Fieni .

Prietenii sai pot aduce alti prieteni in jurul lui Nicu. Haideti sa gandim ca o mica contributie si mult, mult suflet, poate salva o viata.

Nicu si-a pierdut puterea de altadata, insa nu si tenacitatea si claritatea mentala. La 41 de ani merita sa mai aiba parte de razele soarelui, inca mult timp de aici inainte. Merita sa-si vada copilul crescand si la casa lui.Merita sa se mai bucure de mangaierle sotiei sale si de bucuria prietenilor, mai noi sau mai vechi, de a-l avea printre ei.

DONATI ACUM O SUMA, ORICAT DE MICA, IN CONTUL SAU UMANITAR :

RO71RNCB0129009249010019 descchis la   BCR   – Sucursala Fieni .

 

FAPTELE BUNE ADUC FERICIREA !

 

Pentru firme :  va puteti deduce orice donatie folosind formularul « Contract de Mecenat », pe care il puteti descarca de aici:


 

Confirmarea diagnosticului : o puteti descarca de aici:


 

Comentarii