Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

O altfel de poveste a vinului

Motto: "Cand te opresti sa alergi dupa lucrurile gresite, le dai lucrurilor bune sansa de a te gasi"

 


Dragii mosului ,

      Din batrani se povesteste ca Burebista a taiat viile . Insa nu stia ca in scurt timp se va naste neamul romanesc plin de har ,pasiune si destept foc ,care insa avea nevoie de un strop din licoarea lui Bachus ,astfel incat sa poata impartasii lumii toate acestea. 

  
   Inaintand in vremuri povestea noastra ajunge in punctul in care vazu lumina zilei Grigore Moisil ,care crescu si crescu si crescu pana cand grai,matematician fiind :
" Fiecare om are dreptul la un pahar de vin .Daca bei un pahar de vin devii alt om ,deci prin inductie matematica fiecare om poate sa bea n pahare de vin”.
    Auzind acestea ,poporul roman descoperi sticla si incepu sa puna in ea toare licorile lui Bachus, desertand in acelasi timp ,pe calea gatlejului,alte minunate descoperiri.
     Si tot asa pana in zilele noastre cand un gingas dar aprig dregator ,pe numele lui Adrian Nastase ,porunci ca in tarisoara noastra, Romania, sa se purceada la intemeierea unui drum al vinului.Bucurie mai mare ca asta nici nu se putea. 
    Asa ca ma asternui pe aceasta carare si mersei ce mersei ,cale lunga cat un sfert de veac ,pana cand cunoscui un brav pivnicer, care ma ospata cum se cuvine si care imi deschise usa hrubelor sale.
   Vazand atata bogatie si atatea mirabolante soiuri de vin nobil , am jurat ca intr-o zi voi impartasi si altora din experienta traita.

 

 


Comentarii