Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

De ce sa donez in scopuri caritabile, o mie de motive



Totul se vinde sau se cumpara, dar cum pot sa donez si de ce ?


In ziua de astazi, triumful liberalismului ar putea conduce catre ideea ca totul se vinde sau se cumpara. Totusi, societatea nu inseamna doar consum, iar banii nu ar trebui sa insemne doar un mijloc de liber schimb. Cum ar fi sa pui un pret respectului ce ti-l poarta copiii tai ? Te-ai gandit serios la a face o donatie in scopuri caritabile ?
magic Home


Ce inseamna « a dona » si de ce ai face acest lucru ?

Sunt valori care nu se cumpara, iar a dona inseamna a te alatura unei cauze altruiste, filantropice, fara a cumpara constiinte sau reduceri de impozite. A dona in scopuri caritabile, fara nici o obligatie, inseamna a constientiza ca si alte cauze au importanta lor, nu numai propriul interes.
Iata care ar fi cateva din motivele pentru care ai dona :
-          * A dona inseamna a realiza ca ai destule de impartit cu altii. Orice donatie te va face mult mai apt sa iubesti, vei putea sa te simti mai bogat…sufleteste ;
-          * Donatiile pot stopa cresterea gradului de saracie, pot stopa molimele, pot asigura o sanatate mai buna a viitorului nostru, si anume copiilor ;
o   Iata un grafic elocvent, mai jos :


-          Nu traim intr-o lume perfecta, deci nu exista un moment propice pentru a face o donatie in scopuri caritabile, dar ar trebui sa o faci cat mai repede. Gandeste-te ca astfel poti avea oportunitatea de a intalni oameni deosebiti, care iti pot da o alta dimensiune a vietii tale, inspirandu-te ;
-          A dona te poate face mai responsabil fata de banii tai, te poate invata sa-i gestionezi mai bine ;
-          A dona te poate face sa te simti mai bine, dar asta nu inseamna ca esti egoist.
A te implica in viata ONG-urilor, in scop filantropic, este astazi din ce in ce mai necesar, putand sa contribui la o lume mai buna.


de ce sa donez in scopuri caritabile


Ochii mi-au cazut pe o pagina, Blogal Initiative,  care propune si promoveaza o initiativa unica, in Romania : « Anul acesta Campionatul de Bine, competiția dedicată organizațiilor neguvernamentale ce vizează finanțarea proiectelor sociale prin intermediul donațiilor individuale, a ajuns la cea de-a cincea ediție. »
Citind mai departe, putem afla ca :
“Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, care urmărește să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. »
Campionatul de Bine a a ajuns in faza finala, 43 de ONG-uri  fiind prezente, fiecare cu povestea sa.  Tot de pe Blogal Initiative mai putem afla ca :
« Competiția este organizată de Bursa Binelui, singura platformă online de donații necomisionate din România și se desfășoară în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018. »
« Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) la susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision. »

Stiu ca, in fata a atator cauze filantopice expuse, anumite personae ezita sa aleaga una. De aceea va voi prezenta cateva din cele 43 de ONG-uri, redand fragmente din descrierea fiecarui proiect.


de ce sa donezi
Logo MagicHome preluat de pe https://pentrumagichome.ro/

Este ONG-ul caruia am hotarat sa ma alatur. In 2017 am facut primii doi pasi : o vizita, de Craciun, acasa la unul din copii aflati in evidenta comunitatii, plus adoptia unui « Magic Box ». Mai departe o sa preiau cateva paragrafe din descrierea acestui ONG.

"Un acasă departe de casă" pentru familiile copiilor cu afecțiuni grave de sănătate
Peste 80% dintre copiii diagnosticați cu afecțiuni grave vin din familii cu o situație financiară precară. Cei mai mulți vin din provincie în puținele centre specializate din țară. 
Unul dintre părinți - în general mama - va fi întotdeauna cu copilul, iar cheltuielile cu transportul, cazarea și hrana într-un oraș mare sunt uneori bariere care duc la amânări sau chiar renunțarea la tratament. Alteori mama sau tatăl care vine cu copilul la tratament rămâne cu copilul dormind fie pe un scaun,  fie în patul copilului, fără un loc propriu cu minimum de infrastructură necesară (ex. duș, mașină de spălat, etc.).

Scopul proiectului

MagicHOME înlătură bariera costurilor pentru cazare și ne asigurăm că familiile copiilor diagnosticați cu afecțiuni grave rămân împreună, aproape de copil, atunci când acesta are cea mai mare nevoie de ei. MagicHOME asigură condiții decente de locuit și hrană pe toată perioada cât copilul trebuie să urmeze tratament.

Cui donez?

Donezi Asociației MagiCAMP. Mai multe despre noi și proiectele noastre găsești aici: www.magicamp.ro sau pe Facebook la www.facebook.com/magicamp.ro
Beneficiarii sunt copii din toate colțurile țării și familiile lor. 

De ce să donez?

Donezi pentru ca niciun copil să nu renunțe sau întârzie la tratament pentru că familia nu își permite să îl aducă la București pentru că nu are unde sta și ce mânca. 
Donezi pentru ca nicio mamă să nu trebuiască să doarmă pe un scaun sau în pătuțul copilului atât timp cât copilul este internat. 
Donezi pentru ca părinții să aibă un loc curat, cald și primitor.


Bucuria in lumea reala 

„Bucuria in Lumea Reala” reprezinta sansa unei lumi nestiute de a fi redescoperita si ajutata.
Este vorba de familiile sarace din jurul Brasovului. Sunt sate cu oameni imbatraniti, bolnavi, singuri, care nu se pot angaja. Sate ingropate in lipsuri: hrana, imbracaminte, apa curenta, incalzire, cu conditii de igiena precare. Copiii renunta la scoala, blocandu-si sansa la un trai decent.

De ce să donez?

#Oferi speranta unei vieti mai bune pentru familiile defavorizate
#Faci povestea oamenilor din jurul Brasovului mai frumoasa
#Pui umarul la descurajarea abandonului scolar in satele sarace din jurul Brasovului
#Ajuti cresterea nivelului de trai prin calificare in munca
#Desenezi zambete de bucurie in sufletele celor in nevoie
#Impiedici formarea comportamentelor delicvente
#Devii eroul care aduce Bucuria in Lumea Reala.                 

Centrul de Excelenta pentru studiul si tratarea leucemiilor

 Campania va sustine crearea unui Centru de Excelenta pentru studiul Leucemiei/Limfomului cu celula T a Adultului (ATLL) in colaborare cu Departamentului de Hematologie al Spit. Universitar Necker Paris; specializarea/formarea medicilor hematologi in vederea tratarii in tara a ATLL - cu o rata de mortalitate de 100% in cazul formelor acute dezvoltate de pacienti; constientizarea gravitatii virusului HTLV responsabil pentru ATLL, transmisibil prin expunere la sange contaminat, prin contact sexual, transplacentar si prin laptele matern, asemanator cu HIV, virusurile hepatitelor B si C. Se doreste obtinerea obligativitatii testarii pentru virusul HTLV a tuturor donatorilor de sange, a mamelor care alapteaza etc, precum si prevenirea contaminarii in randul populatiei.

De ce să donez?

ATLL este o provocare in Romania pentru diagnosticare si tratament, are prognostic extrem de sumbru; este rezistenta la terapii conventionale, are rata ridicata de recidiva, este corelata cu infectarea cu oncovirusul HTLV. Dupa primul an de derulare a proiectului rezultatul este incurajator: de la mortalitate de peste 90% în primele 10 luni dupa diagnosticare s-a ajuns la un procent de supravietuire de 70% dupa 12 luni si de 40% dupa 18 luni.

APA, NU SOFTWARE

 In anul 2017 oamenii din cateva zone ale lumii au cheltuit circa 77 de miliarde de dolari cumparand aplicatii pentru telefoanele mobile.
In anul 2016, oamenii din cateva zone ale lumii au cheltuit 75 miliarde de dolari pe jocuri online.
In 2017, sectorul software a primit investitii de aproximativ 200 miliarde dolari.
Dar, in tot acest timp, in satul Vidacut, Jud. Harghita, “satul bătrânilor lui Dumnezeu”, cei 100 de locuitori traiesc fara apa de baut si curent electric.
Apa este adusa de copii si batrani de la cca 12 km, in galeti si butoaie.
25 de familii traiesc intr-o saracie demna si curata, isi aduc apa din satul vecin, se incalzesc cu lemne si traiesc cuminti nestiind ca oamenii au investit 75 miliarde dolari pentru a se juca online.

De ce să donez?

Donați pentru a ajuta cele 25 de familii, care traiesc intr-o saracie demna si curata, isi aduc apa din satul vecin, se incalzesc cu lemne si traiesc cuminti nestiind ca oamenii au investit 75 miliarde dolari pentru a se juca online.


In final, va invit din nou sa va INSCRIETI in Campionatul de Bine.
DONATI incepand se astazi !

Comentarii