Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Aduceri aminte sau Memoria


Meta Tag Analyzer


Astazi vom face un pas catre zona sensibila a unui PC . Noi ce ne nastem,crestem si apoi ne  aducem aminte de vremurile in care puteam fi rasfatati si protejati ,nu realizam cum reusim sa pastram toate aceste “ date” ce ne definesc existenta.Pur si simplu acceptam cu bucurie ca le putem accesa si tresarim atunci cand ni se spune simplu :
” Ce memorie ai !”
            Adevarul este ca atunci cand podoaba capilara decide sa capete stralucirea padurii de argint din poeziile eminesciene , remarca mai sus amintita ne creeaza chiar o stare de bine ,constienti fiind ca aceasta exprima mai degraba o posibilitate decat o realitate.
            In compensatie , calculatorul ne ofera sansa inestimabila de a pastra nealterata trecerea noastra prin viata. Insa si aici depindem de trecerea timpului si ,in plus, de cei ce fabrica “memoria”.
            Deoarece sunt trist ca adrian nastase a fost premierul Romaniei si a confirmat ca face parte din tagma celor care ne cred doar o masa de manevra ,voi lasa cuvintele reci sa va povesteasca despre felul in care urmasii nostrii isi vor putea aduce aminte de noi,apeland la un fel de animal de casa ,pe numele sau desktop / laptop/ Iphone si alte asemenea lighioane.

Hard-diskul - HDD
Au fost introduse in 1955 de IBM si au fost gandite initial pentru computere.
Noile unelte , gen camere video,telefoane, iPod-uri ,Mp3/MP4, console video  si alte gadgeturi ,au in componenta lor aceasta jucarie care inregistreaza datele pe un material feromagnetic ,reducand totul la insipidele cifre 0 si 1. Nu voi explica acum acest fenomen .Il las pentru ziua in care ma voi decide sa scriu pentru cei care au invatat acest lucru ,dar n-au inteles nimic.
Fiind de genul masculin ,este imperios necesar sa va povestesc si despre dimensiunile lor.Trebuie sa stiti ca teoria evolutiei functioneaza si in cazul lor ,numai ca Darwin nu mai are nicio vina in acest caz.Este clar ca a  evoluat in timp si de la dimensiunile unor masini de spalat a ajuns la cativa centimetrii.
Va este si mai clar ca in timp ce vorbeam de o evolutie ,micsorarea dimensiunilor ar conduce catre o concluzie exact in sens invers. Ca sa nu complicam lucrurile ,va rog sa retineti termenul evolutie.

 ROM
Va rog sa remarcati ca este scris cu un singur „R” ,deci orice tentativa de a se face o asociatie cu realitatea dura a speciei umane este sortita esecului. Ar mai fi o posibilitate ,dar aici nu vorbim de marinari si de licorile asociate acestor neinfricati lupi de mare.
Memoria ROM este ca o carte deja scrisa.In interiorul unui calculator ea nu poate fi copiata ,deci guvernul nu ar mai putea fi acuzat de plagiat,precum bietul organism executiv actual al tarisoarei noastre.

RAM
Ati observat sau ati auzit ca omul , atunci cand sufera un atac cerebral ,sau se loveste puternic la cap ,sau este macinat de alte boli ,gen Alzhaimer ,isi pierde intr-o masura mai mica sau mai mare darul de a rememora si a recunoaste trecutul sau persoanele dragi.
Acest lucru este valabil si pentru memoria tip RAM a unui computer. Cu alte cuvinte ,este o memorie volatila, aflata in putere atata timp cat o tensiune venita chinuit de la un transformator batran, o poate mentine in viata.Toate datele utile vor fi procesate de aceasta.

Cam atat pentru astazi, insa nu vreau sa inchei fara a remarca inca odata geniul lui Mihai Eminescu, care spunea in Scrisoarea a III-a :
            Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, raul, RAMul, Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este, Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste”

Comentarii