Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Aromaterapia chiar functioneaza?

Multi dintre dumneavoastra inca nu sunteti convinsi de veridicitatea functionarii acestei metode de terapie.De altfel ,aromaterapia este vazuta ca si un concept cu totul nou. Asa cum am spus si in articolul precedent, aromaterapia are radacini vechi,fiind recunoscuta ca metoda de tratament de cel putin 80 de ani.
Inainte de a incepe sa descoperiti beneficiile aromaterapiei ,nu va lasati pacaliti de companiile care vand tot felul de produse cu un miros placut drept metode terapeutice alternative.Aceste companii urmaresc doar profitul pe termen scurt. In Statele Unite ale Americii ,tocmai datorita acestor vanzatori de iluzii, aromaterapia este tratata ca si medicamentele obisnuite,de natura chimica ;.pentru fiecare produs in parte este ceruta o analiza si o identificare a fiecarui component in parte. Pentru siguranta ,este bine sa va asigurati ca ati citit cu atentie eticheta si ca produsul cumparat contine numai ingrediente  naturale.
Sa ne gandim la maladiile majore. Poate oare aromaterapia sa ajute la vindecarea problemelor medicale si psihologice?Adevarul curat este acela ca aromaterapia nu vindeca stresul sau maladiile.Oricine incepe un tratament aromaterapeutic in scopul de a obtine o vindecare totala ,cu siguranta ca va fi dezamagit de rezultat. Nu in acest fel actioneaza procedura.
Totusi ,terapia va ajuta in lupta cu invingerea unei stari psihice precare,cu simptomele maladiilor si cu siguranta va imbunatati starea fizica, reducerea stresului sau redresarea unor boli psihologice.Nu trebuie sa va ganditi ca toate acestea vor disparea ca prin minune.Pur si simplu aromaterapia poate ajuta la convietuirea cu simptomele maladiilor.
Aromaterapia nu poate vindeca cancerul ,SIDA si alte boli majore.Poate reduce senzatia de frica in fata bolilor,reducerea starilor de greata, daruind o stare de bine compatibila cu cea a unei personae sanatoase.Concluzia este ca nu va trebui utilizata ca o metoda principala de tratament ,ci doar ca o solutie complementara procedurilor recomandate de medici.
In anumite privinte poate inlocui medicamentele traditionale.De exemplu : poate oferi rezultate convingatoare in lupta cu indigestia,inflamatiile,problemele dermatologice,ranile usoare,problemele mentale sau emotionale.
Trebuie mentionat ca aromaterapia functioneaza diferit ,in functie de fiecare organism . Simturile au o importanta cruciala ,ele stabilind cand si daca terapia va fi potrivita pentru dumneavoastra.
Este indicat sa va documentati in legatura cu compania de la care intentionati sa cumparati uleiurile esntiale sau alte ingrediente. Trebuie sa fiti siguri ca aceasta foloseste numai ingrediente naturale si ca va furnizeaza informatii corecte despre cum sa folositi produsele. Fiti precauti cu companiile care va spun sa utilizati uleiuri esentiale pentru pielea dumneavoastra. Notati-va ca numai uleiurile diluate pot fi folosite pentru tratamente dermatologice.

In articolul urmator vom sta de vorba despre uleiurile esentiale.


Comentarii