Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Colindam de Craciun

Povestea colindelor de Craciun

colinde de craciun



In Decembrie, atunci cand fiecare picatura de aer capata miros de cozonaci, atunci cand milioane de luminite picteaza fatadele caselor, atunci cand zeci de decoratiuni cu elfi si Mos Craciuni imbraca strazile oraselor, ziua de Craciun nu este departe.  Haideti sa privim cateva colinde de Craciun, pentru a fii pregatiti sa intampinam pe Santa Claus, Père Noël, Mos Craciun.
"It's Beginning to Look a Lot Like Christmas" -  a fost scris in 1951 de Meredith Wilson. A devenit hit atunci cand a fost cantat prima data de Perry Como, ins si Bing Crosby, cel care a fost declarat “ cel mai admirat om in viata”, in 1948, a avut success cu aceast colind.





“Santa Claus is Coming To Town "a fost scris in 1934 de John Frederick Coots si Haven Gillespie. Cantecul a fost inregistrat de mai mult de 200 de artisti, conform Wikipedia, printre care The Jackson, Mariah Carey, Bruce Springsteen. Dar noi vom vedea versiunea lui Frank Sinatra, care a dominat peste 50 de ani topurile, devenind un simbol al culturii americane.

 


« Petit papa Noël « - cantat pentru prima oara de Tino Rossi, in 1946, cel care a fost un semi-zeu inainte de al 2-a razboi modial, supranumit « Napoleon al dicului » sau « Imparatul romantelor ». Acest single a fost vandut in peste 30 milioane de exemplare,  consacrandu-l pe Tino ca care a vandut cele mai multe discuri in toata istoria muzicala franceza.






          « Oj u jasnym nebi « - « Clar de cer »-   colinda din Ucraina, cantata de Horpyna, un personaj fictiv creat din nuvela  With Fire and Sword de Henryk Sienkiewicz.





« Vechi colinde romanesti »-   Grupul vocal Allegrino din Fieni, GRUP COPII COMUNA BAITA

 











Comentarii