Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

De ce sa cumpar un Calendar?



  CUMPARA ACUM calendarele pentru birou, pentru perete, pentru copii,bunici, părinți, iubitori de pisici sau câini, amatori de ceasuri, visători la vacanțeexotice sau mai puțin aventuroase.





Stiati ca :

*Primele calendare au fost elaborate in al treilea mileniu inainte de Hristos, in cetatea Babylon, insa  
In Egipt a fost descoperit, mai apoi, un calendar bazat pe miscarile Lunii, aceasta avand 12 luni a cate 29 sau 30 de zile. Era  foarte flexibil, avand posibilitatea de a se adauga chiar si luni suplimentare, pentru a ramane in concordanta cu diferitele sezoane ale anului. Egiptenii au inlocuit acest calendar cu un calendar solar bazat pe Echinoctiul de primava, de vara, toamna si iarna.

Calendarul de la Nabta Playa- Egipt
**Primul calendar roman a vazut lumina zile in al 7-a secol inainte de Hristos. Avea 304 zile si incepea cu luna lui Martie. Apoi au fost adaugate mai multe zile, pentru a se egala anul solar. Aceste zile au format, mai apoi, lunile Ianuarie si Februarie.

***Exista trei tipuri de calendare :
-          Calendar Lunar :  urmeaza fazele lunii, 354 zile repartizate in 12 luni ( calendarul musulman) ;
-          Calendarul solar : bazat pe sezoane, 365 zile repartizate in 12 luni ( calendarul iulian si calendarul gregorian) ;
-          Calendarul Mixt :  o combinatie a celor doua de mai sus, 365 zile, dar lunile coincid cu lunatia (calendarul chinezesc) ;

****Calendarele tiparite au devenit populare in secolul al XV-a. si dat oamenilor obisnuiti o unealta pentru a-si planifica activitatile zilnice. Primele calendare au fost tiparite de Johaness Gutenberg (1398-1468), care luau in calcul Luna Noua si Luna Plina, plus pozitia planetelor.
Toate calendarele anterioare, totuși, au fost înlocuite de cele ale lui Johaness Regiomontanus (1436-1476), ale căror calcule erau mult mai exacte; el a înregistrat câteva eclipse de luna și a făcut observația că longitudinea  poate fi determinată prin calcularea distanțelor lunare. El a fondat propria tipografie in 1472 tocmai pentru a-si publica descoperirile.



A sosit și momentul în care calendarele Legami, Galison, Avonside, Workman Publishing, adică toate calendarele pentru birou, pentru perete, pentru copii, bunici, părinți, iubitori de pisici sau câini, amatori de ceasuri, visători la vacanțe exotice sau mai puțin aventuroase, toate sunt repuse în scenă pentru 2018, și au reduceri* de până la 50%,între 19 decembrie - 18ianuarie.

 Planuri mărețe pentru 2018, vă dorim!

VREAU UN CALENDAR 2018! CLICK AICI!



Comentarii