Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Un Taran la Muzeul satului Sibiu

Taranul si lingurile lui de lemn. La Muzeul Satului Sibiu.



Cine n-a auzit de Patrocle  si de Dumbrava Minunata ? Mihail Sadoveanu a scris cartea, iar Gheorghe Nagi a realizat o feerie muzicala, in 1980, dupa un scenariu adaptat de Draga Olteanu Matei.  Intr-o secventa din acest film, Lizuca adoarme intr-o scorbura, iar in vis Dumbrava se transforma intr-o lume de basm.
O lume de basm este si Dumbrava Sibiului. Putem afla din Wikipedia  ca acest parc natural a fost declarat arie protejata, avand in vedere biodiversitatea sa. Vizitarea acestui parc este obligatorie pentru cine doreste sa descopere lumea rurala transilvaneana. Putem citi pe Descopera.ro ca » precum într-o vraja minunata, România rurală s-a micşorat şi s-a pus la adăpostul pădurii din margine de oraş, purtând un alt nume: Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA –un muzeu ca o ţară ».
Povestea Muzeului ASTRA începe în urmă cu mai bine de un secol, odată cu primele manifestări ale unui vis al românilor din Transilvania de a organiza la Sibiu, sub egida Asociaţiunii pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, o colecţie etnografică.
De 1 Decembrie 2017, ziua Romaniei, am avut ocazia sa ascult murmurul fiecarei casute, povestea ei. Iata cateva imagini de amator, dar care va pot face sa va doriti sa vizitati acest loc.




Comentarii