Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Ce masina sa-ti cumperi ? Sixt Group Romania te ajuta



Cumpăr o masina Noua sau o mașina Second Hand de la SIXT SH

 

Când vine timpul să cumpărați o mașină, aveți la dispoziție o varietate de opțiuni. Nu numai că trebuie să alegeți marca și modelul mașinii dvs., ci și să decideți dacă doriți să cumpărați o mașină nouă sau folosită. Aceasta este o decizie importantă și poate aduce o mare schimbare on bugetul  dumneavoastră, în următorii câțiva ani. Este important să vă dați seama că, de fapt, cumpărarea unei mașini nu este o investiție. Opțiunile dvs. pot fi, de asemenea, determinate de faptul dacă sunteți eligibil pentru un împrumut sau dacă puteti plati în numerar.

SIXT Group Romania poate oferi servicii integrate la cel mai bun raport calitate pret, sub aceeași umbrelă: leasing operațional (www.sixtleasing.ro), mașini în sistem Rent a Car (www.sixt.ro), mașini SH (www.sixtsh.ro), autoturisme noi (dealer autorizat Opel – www.opel-unionmotors.ro) și service auto – unul dintre cele mai mari din România (autorizat Dacia, Renault, Opel și multi-brand – www.union-motors.ro).

#1. Avantajele unei mașini noi

Avantajul de a cumpăra o mașină nouă este că puteti cumpăra o mașină care are, în general, o garanție. Cele mai multe mașini noi vor avea foarte puține reparații în primii câțiva ani, astfel încât să vă puteți concentra doar pe întreținerea mașinii. Dealerul poate oferi, de asemenea, finanțare la o rată a dobânzii mai mică, care poate reduce suma dobânzii pe care o plătiți pe întreaga durată a împrumutului. Acestea sunt cele mai importante avantaje.
Un alt avantaj este că noile mașini vor avea cea mai recentă tehnologie, ceea ce înseamnă că puteți găsi mașini cu emisii de noxe reduse. Este posibil să puteți cumpăra un hibrid și să reduceți suma pe care o cheltuiți pentru transport în fiecare lună. În plus, noile mașini tind să se conecteze la telefon și la alte dispozitive cu mai multă ușurință.

#2. Dezavantajele unei mașini noi

Cel mai mare dezavantaj al cumpărării unei mașini noi este că pierzi bani pe ea imediat ce o scoți din reprezentanta. O mașină nouă are cea mai mare depreciere în primii doi sau trei ani. Aceasta înseamnă că în principiu aruncați câteva mii de dolari pe care nu veți mai putea niciodată să-i recuperati. Din punct de vedere financiar, nu are sens să cumperi o mașină nouă dacă nu ai bani pe care iți permiti sa-i pierzi.
Un alt dezavantaj este atunci cand  cumperi o mașină care este un nou model. Este posibil să existe un an când se schimbă motoarele sau se modifică designul și acel model are tendința de a avea mai multe probleme.

#3. Avantajele unei mașini second hand

Cel mai mare avantaj al cumpărării unei mașini second-hand este că lăsați pe altcineva să ia cea mai mare lovitură de depreciere din mașină. Este posibil să vă puteți vinde masina aproape pentru aceeași sumă pe care ați plătit-o,  în următorii câțiva ani. Puteți găsi în continuare opțiuni de finanțare bune prin intermediul băncilor sau direct de la vanzator, cazul grupului SIXT SH, care ofera finantare finanțare pentru persoană juridică (SRL / PFA / cabinete medicale și de avocatură / întreprinderi individuale), in varianta de leasing financiar, iar pentru persoană fizică – creditarea auto.
Când cumpărați o mașină folosită, este mai ușor să economisiți  bani.  Alte avantaje este că ratele de asigurare vor fi mai scăzute pentru o mașină folosită, spre deosebire de cea nouă. Dacă sunteți tanar și plătiți rate mari de asigurare, din cauza vârstei dvs., aceasta poate fi o economie semnificativă. 

#4. Dezavantaje ale unei mașini second hand

Cel mai mare dezavantaj al cumpărării unei mașini de ocazie este faptul că este posibil să nu fie la fel de fiabila ca una noua, putand fi necesar să faceți mai multe reparații la ea. Cu toate acestea, aveți opțiunea de a cumpăra o mașină certificată în prealabil, SIXT SH oferind servicii unice pe piață prin transparența totală, istoria clară și fiabilă a mașinii, pachetul de garanție cel mai cuprinzător (garanție de 2 ani din bară în bară, în limita a 30.000 de Km) și cel mai bun raport calitate preț. Pe masura ce tehnologia s-a imbunatatit masinile au devenit mai fiabile si multe modele nu au nevoie de reparatii pana cand acestea ajung aproape de zece ani de utilizare. Aceasta înseamnă că puteți cumpăra o mașină care are o vechime de trei ani și o puteți vinde în cinci ani și este posibil să nu aveți nevoie să efectuați reparații majore asupra acesteia. În plus, o puteți vinde la un preț foarte apropiat de cel la care ați cumpărat-o. Un alt dezavantaj în ceea ce privește cumpărarea unei masini utilizate, este că ar trebui să faceti un compromis privind culoarea mașinii, in schimbul unui kilometraj pe bord mai scazut. 

#5 Luarea deciziei

Bineneteles ca va trebui să decideti singuri si sa alegeti cea mai bună opțiune. Indiferent de ce decideți, trebuie să plătiți bani sau să vă asigurați că vă puteți permite mașina. O regulă bună este că ar trebui să puteți plăti complet mașina într-o perioadă de trei ani. Dacă nu vă puteți permite plățile la această rată, cel mai probabil nu vă puteți permite mașina. Ar trebui să faceți, de asemenea, o cercetare și să vă asigurați că modelul pe care îl alegeți are recenzii bune și este de încredere. 
Cu siguranta, când achizitionezi o maşină de la SIXT SH stai fără griji, deoarece ştii deja că maşina respectivă nu a avut decât un singur proprietar. Mai mult, ştii şi cine a fost acel proprietar şi ai acces la întreaga istorie a maşinii, toate documentele legate de întreţinerea şi eventualele reparaţii ale noii tale maşini fiind puse la dispoziţia ta.

#6 Hai la plimbare cu noua masina de la SIXT SH

Nu v-ati dori sa faceti o calatorie de-alungul a 4 judete, sa treceti la mica departare de cateva varfuri muntoase de peste 2000 m altitudine : Papusa (2136m), Iezer(2157m), Muntinu (20162m), Dengheru (2084m) si Urdele (2228m).

Transalpina (DN 67C), cunoscuta si sub numele de « Drumul Regelui », este o şosea din Munţii Parâng, în Carpaţii Meridionali. Este cea mai înaltă şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2145 m). Drumul face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba.

Istoria consemnează că, la inaugurarea regală a drumului, preotul Acelenescu din Jina a ieşit în faţa Regelui cu o biblie în mână şi i-a cerut ajutor pentru a ridica biserica prăbuşită din satul său, pentru care nu mai rămăseseră bani. Regele i-a ascultat rugămintea şi a trimis în gara Miercurea Sibiului grinzile de fier, tabla pentru acoperiş, varul şi cimentul pentru a ridica din ruină lăcaşul de cult. 
Uitati-va la aceste clipuri, filmate in calatoria mea pe Transalpina. Sigur va va ajuta sa va luati o masina,  cat mai curand, ca sa prindeti oferta de la SIXT SH.



Comentarii