Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Cum să eviți Facebook Jail



Cum sa nu fii blocat de Facebook

cum sa nu fii blocat de Facebook


Gigantul Social Media Facebook încearcă mereu să-și îmbunătățească experiența și protecția în materie de securitate a utilizatorilor. Acesta este motivul pentru care se află încă pe primul loc in topuri. Deși spam-ul este de gasit pretutindeni,  în comparație cu alte site-uri de socializare, Facebook sta mult mai bine, fiind curat și sigur. Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, are propriile verificări de securitate și sisteme de blocare.


Facebook ia întotdeauna decizii radicale privind orice conturi banuite ca spam, fiind destul de inteligent pentru a le vâna. Știu că este foarte dureros să-ți pierzi contul privat. Deci, pentru a fi în siguranță, trebuie să știți cum funcționează sistemul Facebook și cum puteți evita sa vi se blocheze contul personal. Înainte de a dezvolta subiectul pe larg, permiteți-mi să explic ce este sistemul de blocare Facebook (cunoscut și ca închisoare virtuală Facebook/ Facebook Jail) și cum funcționează.

Există două tipuri de blocari ale contului Facebook. Una este permanentă și alta este temporară. Permanent Block vă va bloca permanent și nu veți putea să accesați în niciun fel contul sau un anumit serviciu. Al doilea este blocarea temporara, care va dezactiva contul dvs. sau anumite servicii pentru o perioadă limitată de timp, după care le puteți accesa din nou.

Facebook de obicei penalizează utilizatorii cu blocare temporara, dar dacă problema este gravă sau dacă o persoană repetă aceeași greșeală din când în când, poate fi blocată permanent.  Mai jos am descris câteva sfaturi despre secretele care vă pot ajuta să vă păstrați contul departe de aceste blocari Facebook.


# 1. O singură persoană, doar un singur cont

Politica Facebook a afirmat clar că o persoană poate deține doar un singur cont . Cu toate acestea, puteți crea orice număr de grupuri și pagini din acel cont. Facebook are miliarde de utilizatori activi, dar nu înseamnă că toți utilizatorii sunt reali. Aproximativ 20-25% din conturi sunt false și sunt utilizate numai în scopuri de spam. 
 
Dacă este cu adevărat necesar să creați un cont duplicat, trebuie să fiți foarte atent. Contul original și duplicat nu trebuie conectat în nici un fel. De exemplu, dacă numărul de telefon sau detaliile contului pe care le-ați completat se vor potrivi cu profilul dvs. original, Facebook il va bloca imediat. Deschideti noul cont folosind  o identitate diferită și nu adăugați prea mulți prieteni, sau alăturați-vă și preferați grupuri și pagini asemănătoare. 


# 2. Activitățile grupului de control

Grupurile reprezintă cea mai bună modalitate de a se te alătura persoanelor necunoscute. Acesta este motivul pentru care Facebook le ia foarte serios. Vă poate interzice postarea, aderarea, adăugarea și comentarea pe grupuri. Pentru a evita aceste sancțiuni, memorati urmatoarele aspecte :

·         Nu creați prea multe grupuri
·         Nu adăugați toți prietenii în nici un grup - Facebook permite utilizatorilor să-și adauge prietenii în grup fără permisiunea lor. Această caracteristică ar trebui utilizată în mod pozitiv. Există o anumită limită după care vi se poate bloca adăugarea de noi membri.
·         Nu postați prea mult - Dacă veți posta același lucru în prea multe grupuri, Facebook ar putea să-l considere spam și astfel puteți fi blocat pentru postarea viitoare. Nu folosiți niciodată auto bots( roboti software) pentru a posta pe mai multe grupuri Facebook simultan. Se pot detecta cu ușurință de către Facebook și puteți avea probleme.
·         Nu comentați prea mult - În același mod, ar trebui să evitați să comentați același lucru în diferite postări. Păstrați o mică perioadă de timp între  comentarii și schimbati conținutul. De asemenea, nu adăugați link-uri de fiecare dată. Dacă veți face acest lucru, Facebook va marca site-ul dvs. ca spam și utilizatorii vor fi avertizati  înainte de a parasi Facebook  ca să viziteze site-ul dvs.

# 3. Controlează activitățile paginii

Paginile sunt o modalitate bună de a fi în legătură cu fanii sau cu adepții dvs. Aproape fiecare persoană sau organizație oficială șau neoficiala are pagina proprie pe Facebook. Deci, devine necesar să-și păstreze standardul. Iată câteva sfaturi simple pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a evita sancțiunile de blocare legate de pagină.

·         Nu da Like prea multe pagini - Deși nu există o limită specifică, dar dacă dati Like la prea multe pagini în același timp, este posibil să fiți blocați temporar de Facebook, neputand sa mai utilizati aceasta facilitate pentru alte pagini.
·         Nu spamați în comentarii - Ca și în grupuri, ar trebui să evitați să postați comentarii spam în paginile Facebook. De exemplu, partajarea link-urilor dvs. de pe site-uri în prea multe comentarii va părea în mod evident spam și, prin urmare, dvs. sau site-ul dvs. va fi penalizat.
·         Nu creați pagini inutile
Ca proprietar de pagină, ar trebui să evitați să publicați același lucru de fiecare dată. Un alt lucru important este faptul că Facebook nu permite utilizatorilor să posteze videoclipuri cu drepturi de autor pe paginile lor . Dacă veți face acest lucru, veți fi blocat (ă) in tentativa de a posta videoclipuri noi.

# 4. Nu trimiteți și nu acceptați cereri de prietenie necunoscute

Acest lucru este foarte important. Știm cu toții că Facebook ne ajută să ne conectăm cu prietenii și membrii familiei, dar există mulți oameni care folosesc acest lucru și în alte scopuri negative. De exemplu, răpitorii și infractorii îl folosesc pentru a atrage copiii nevinovați.  Pe de altă parte, unele grupuri teroriste folosesc site-uri de socializare pentru a construi o armată online.

Facebook în sine este o lume virtuală în care fiecare persoană reală care trăiește pe acest pământ își păstrează propria identitate. Un lucru bun, dar și un lucru rău. este că toți sunt într-un singur loc sau sub un singur acoperiș. Din aceste motive negative, Facebook vă asigură că sunteți conectat (ă) cu acei oameni care sunt prezenți în viața dvs. reală. Deci, dacă veți continua să trimiteți sau să acceptați cereri necunoscute de prietenie pentru o lungă perioadă de timp, Facebook va va bloca cu siguranta si poate fi o blocare permanenta, de asemenea.


# 5. Nu trimiteți mesaje unor persoane necunoscute

Facebook urmărește toți utilizatorii și ține evidența tuturor activităților pe care le faceți. Deși trimiterea unui mesaj normal nu este o ofensă,  trimiterea unui număr mare de mesaje e considerata spam, deci veți fi blocat temporar sau poate fi permanent. Motivul este identic cu cel explicat mai sus. Mai mult, dacă destinatarii vor raporta mesajul dvs. echipei de pe Facebook, ei o vor examina și apoi vor fi luate măsuri adecvate împotriva dvs. În timp ce contactați orice persoană necunoscută, nu trimiteți mesaje spam (de obicei, utilizatorii trimit oferte și link-uri care sunt considerate ca fiind spam) și nu mai retrimiteti mesaje in mod repetat, dacă persoana nu răspunde.

# 6. Nu utilizați bots

Știi ce sunt roboții (auto bots)? Bine, lasă-mă să-i definesc. Auto bots sunt instrumentele (în principiu, site-urile web) care pot face mai multe sarcini simultan fără o muncă manuală. Sensul său real este de roboți virtuali. Acestia sunt în general utilizati în scopuri de spam. De exemplu, există tone de site-uri auto liker care vă pot ajuta să vă măriți numarul de Like-uri pentru postările voastre. Alte exemple sunt auto commenter, follower auto, poster multi grup etc…

Facebook este strict împotriva lor și nu suportă acest fel de activități false.  Dacă utilizați în continuare astfel de roboti, vă rugăm să renuntati la ei imediat, în caz contrar, Facebook va bloca contul dvs. oricând.


# 7. Păstrați profilul dvs. Facebook actualizat

Cu cât profilul dvs. Facebook este mai profesionist, cu atât mai puține șanse vor fi să fiti blocati . Puteți să vă actualizați informațiile despre profil prin completarea secțiuniilor. Adăugați toate detaliile dvs. reale, cum ar fi numărul corect de telefon mobil, adresa (orașul este de ajuns), sex, pseudonim, vedere politică, informații preferate.  Sper că puteți face acest lucru cu ușurință. Asigurați-vă că adăugați imaginea reală a profilului dvs.  În acest fel, dovedești ca nu ai un cont fals.

# 8. Protejați-vă contul de hacking

În ziua în care contul dvs. va fi spart( hacked), Facebook îl va trata ca fiind fals și poate fi blocat, deoarece hacker-ul îl va folosi în scopuri de spam. Este foarte important să vă protejați contul de la inceput.  Dacă sunteți vizat de un hacker în necunoștință de cauza, ar trebui să puteti sa vă recuperați contul cât mai curând posibil. Recuperarea contului hacked este foarte simplă. Puteți utiliza numărul de telefon mobil sau ID-ul Gmail pentru a solicita o nouă parolă în funcție de cea utilizată la deschiderea contului. 


# 9. Nu postați / promovați conținut ilegal

Facebook nu permite sau promovează conținuturi ilegale în niciun fel la fel, ca si alte platforme media  precum YouTube . Printre acestea se numără hacking-ul,  pornografia, drogurile și alte materiale sensibile legate de castă, religie, sex, culoare sau alt fel. Dacă veți fi găsit că veți posta sau promova astfel de lucruri, Facebook va lua imediat măsuri împotriva dvs. Facebook a implementat, de asemenea, o funcție de raportare, care permite utilizatorilor săi să raporteze conținuturi ilegale sau false. 

Oamenii pot raporta mesajul tău, pot avertiza moderatorii de pe Facebook, care vor actiona rapid.  Asigurați-vă că evitați această greșeală. Dacă un număr mare de rapoarte va fi indreptat  împotriva dvs., Facebook poate bloca serviciul dvs. special sau poate bloca complet contul dvs., de asemenea.


Iată si alte câteva sfaturi esențiale pentru a evita blocarea pe Facebook:

1.            Utilizați numele dvs. real - Ar trebui să utilizați numai numele dvs. real. Folosirea numelui de companie în profilul personal este strict interzisă. Insa puteți crea o pagină a companiei. 
2.             Fiți un utilizator activ – Nu abandonati contul dvs. pentru o lungă perioadă de timp (de ex. 2 ani), acesta poate fi blocat temporar și trebuie să treceți printr-un control de securitate pentru a-l accesa din nou.
3.            Nu etichetați(tag) toți prietenii - Etichetarea este făcută pentru a marca persoanele care se află în fotografie sau în momentul în care vă actualizați starea. Din păcate, această caracteristică este folosită abuziv de către mulți oameni.

Comentarii

Trimiteți un comentariu