Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Mini Curs despre Aromaterapie

Renée Maurice Gattefosse

Aromaterapia – o alternativa viabila

Desigur ca ati auzit despre aceasta terapie mai putin conventionala .Insa cred ca doar aveti doar o vaga imagine a termenului si cateva informatii, care insa nu compun un intreg.
Mai degraba legati aromaterapia de simtul olfactiv ,prin care se presupune ca se pot trata diferite afectiuni.Insa in subconstient ceva va face sa va intrebati cum ar fi posibil acest lucru.
Nu va faceti griji, nu sunteti singurii care privesc cu neincredere aceasta posibilitate de tratament.Multi au pus la indoiala viabilitatea procedurii.
Pentru a intelege mai bine aromaterapia si cum aceasta functioneaza –daca,in fapt,este benefica- trebuie sa intelegem ce este in realitate aceasta metoda .
Aromaterapia este in definitie un termen generic ce strange sub cupola sa diferite traditii de folosire a plantelor si a uleiurilor esentiale ,pentru a crea un mediu pozitiv in conjunctie cu o calitate mai buna a vietii.Toate tratamentele curente din “vestul civilizat” care folosesc uleiuri esentiale sunt incadrate in categoria tratamentelor alternative definite de acest termen.
Aromaterapia este ,in general,o forma de tratament menita sa conduca catre relaxare si reducerea stresului, care poate crea stari de confort fizic si psihologic.
Toate aceste rezultate au facut ca aceasta metoda sa fie una dintre cele mai populare cai de tratament din categoria medicinii alternative.Veti crede ca este o erezie folosirea tratamentelor naturale in detrimentul medicamentelor produse chimic ,dar aromaterapia si-a dovedit capacitatea curativa in multe cazuri ,chiar sub supraveghere medicala.


O scurta istorie

Aromaterapia a fost folosita sub o forma sau alta de secole.De-alungul timpurilor umanitatea a folosit uleiurile bazate pe extractii din plante pentru a vindeca stari de rau si a eradica maladii.De aceea este greu de stabilit cu precizie prima intrebuintare a acestei metode de tratament.
Conceptul s-a adaptat fiecarei culturi de pe mapamond ,fiind in pas cu evolutia sistemelor sociale.De asemenea a evoluat odata cu descoperirea de noi plante cu capacitati terapeutice si cu explozia tehnologica ,ce a permis rafinarea uleiurilor esentiale.
O forma particulara de distilare a fost mentionata pentru prima data in 1920 ,autorul fiind chimistul francez Renée Maurice Gattefosse.Acesta si-a dedicat toata viata cercetarii proprietatilor de vindecare a uleiurilor esentiale.Toate acestea au plecat de la un incident aparent banal: Gattfosse a cazut in foc si maneca hainei i-a luat foc . In disperare de cauza ,chimistul francez Renée Maurice Gattefosse a cautat cel mai apropiat recipient plin cu lichid ,iar acesta era din intamplare un container cu ulei de lavanda.
Chimistul pur si simplu si-a scufundat mana in lavanda si in secunda urmatoare durerile i-au incetat ca prin minune.
La fel ca si Arhimede ,el a descoperit ceva fundamental.

Voi reveni in articolele urmatoare cu noi detalii.

Comentarii