Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Uleiurile esentiale de baza



Exista o varietate de uleiuri esentiale si fiecare din acestea au proprietati specifice.S-ar putea sa va surptinda sa aflati ca multe dintre acestea se folosesc in bucatarie ,dar sub o alta forma.(frunze sau pulberi).Iata cateva exemple:

Busuiocul  
      Este folosit deseori in bucatarie ,in diferite scopuri ,datorita unicitatii aromei sale si a gustului dulce pe care-l imprima bucatelor.
      In acelasi timp busuiocul poate fi folosit in tratarea bronsitelor,racelilor,tusei,flatulentelor, gripei,muscaturilor de insecte,reumatismului si sinuzitei.Insa folosirea acestuia trebuie facuta cu precautie.Este contraindicat celor ce au probleme cu ficatul .De asemenea se recomanda evitarea busuiocului in timpul sarcinii.
Lamaia
      Este un fruct foarte des utilizat in bucatarie ,dar poate fi folosit si in tratarea racelilor,gripei,varicelor ,negilor,degeraturilor.Nu e recomandata folosirea acestui fruct in cazul in care va expuneti razelor solare pentru o perioada lunga de timp.
Patrunjelul
      De asemenea foarte utilizat in bucatarie, el contribuie si la tratarea artritei, celulitei,cistitei,frigiditatii,indigestiei,reumatismului si a toxi-infectiilor.Ca si busuiocul ,nu este recomandat celor ce au probleme cu ficatul si femeilor aflate in perioada sarcinii.
Menta
      Probabil ca sunteti foarte familiarizati cu aroma mentei ,in multe cazuri oamenii asociind aceasta aroma cu sarbatorile Craciunului.In acelasi timp folosirea mentei este eficienta atunci cand se trateaza astmul,colicile,febra,flatulentele,durerile de cap,starile de greata,sinuzita,vertijul. Insa poate fi toxica pentru nervi si nu este recomandata celor ce sufera de epilepsie sau celor care manisfesta stari febrile.
Trandafirul
      Cunoscut ca un frumos dar facut femeilor, trandafirul devine foarte interesant atunci cand este folosit in aromaterapie.Tratarea depresiilor,eczemelor,menopauzei si stresului este posibila prin folosirea uleiurilor esentiale provenite din trandafir.
      Atunci cand oferiti un buchet de trandafiri persoanelor dragi ,amintiti-va ca si numai mirosul acestora poate ajuta in vindecarea starilor depresive si in reducerea stresului.
Lavanda
      In istoria folosirii aromaterapiei  este mentionata povestea chimistului francez Gattefosse care a descoperit in mod accidental efectele lavandei asupra arsurilor.(cititi articolul despre istoria Aromaterapiei)
Aroma acesteia da o stare de prospetime si este dulce ,florala si usor fructata.Posibilitatile de folosire a lavandei sunt multiple :acne,anxietate,astm,arsuri,colici,rani superficiale,cistita,depresia,dermatita,durerea de ureche si de cap,hipertensiunea,muscaturile de insecte, migrenele,reumatismul,scabia,stresul,vertijul.
Remarcabil este ca nu exista contraindicatii in folosirea lavandei.

Data viitoare vom sta de vorba despre precautiile necesare in alegerea si folosirea uleiurilor esentiale.

Comentarii

  1. Interesant articolul ! Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cosmin,

    Eu iti multumesc pentru cuvintele tale. Am observat ca dand click pe ID-ul tau ajung pe http://etigara-electronica.ro. Deoarece cred ca acest site promoveaza un stil de viata sanatos prin produsele pe care le comercializeaza,iti propun sa facem un schimb de linkuri.
    Astept cu interes raspunsul tau.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu