Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Velentine's day - fapt divers



O Poveste despre Sfantul Valentin

ziua indragostutilor

O poveste spune că Valentine era un preot care trăia în secolul al III-lea, la Roma. Povestea sa este legata de cea a împăratului Claudius alII-lea (aka Claudius cel crud), care a condus Roma în acel moment. Claudius a fost implicat în numeroase războaie în jurul Romei, dar nu a putut convinge mulți bărbați să-și lase soțiile și familiile, ca sa i se alature. Soluția sa a fost de a scoate în afara legii căsătoria și de a anula toate angajamentele. Bărbații se puteau concentra mai apoi asupra războiului. Valentine, crezând că această lege este nedreaptă, a început să  căsătorească  cuplurile în secret. Când Claudius a descoperit ceea ce face Valentine, se spune că a dispus să fie executat.


Valentine’s Day – superstitii si fapt divers

 
ziua indragostitilor

Indiferent dacă celebrați această zi sau vă temeți de ea, aceste superstiții va pot ajuta sa incepeti conversatia cu partenerul vostru sau sa reflectati .
- În fiecare an, în Statele Unite se trimit câte 1 miliard de cărți postale, de Valentine’s Day.  Aceasta este cea mai mare ocazie de expediere a cartilor postale din, alături de cele de Crăciun.
- În ordinea popularității, cărțile postale de Valentine’s Day sunt date : profesorilor, copiilor, mamelor, nevestelor, iubiților și animalelor de companie.
- Aproape 3% din proprietarii de animale de companie  dau cadouri animalelor lor de companie.
- Valentine’s Day si Ziua Femeii sunt cele maipotrivite sarbatori pentru a darui flori.
                       - În lume, peste 50 de milioane de trandafiri sunt oferiti de Valentine’s Day,  în fiecare an.
- California produce 60% din trandafiri americani, dar majoritatea celor vanduti pe 14 februarie în Statele Unite sunt importati, în special din America de Sud.
- 73% dintre cei care cumpara flori pentru 14 februarie sunt barbati, in timp ce doar 27% sunt femei.
- În Evul Mediu, tinerii și bărbații trageau  la sorti nume de fete,  dintr-un castron, pentru a vedea cine ar fi valentinele lor. Ei  purtau aceste nume pe manecile lor timp de o săptămână. 
 - Orașul italian Verona, orasul lui Romeo și al Julietei, primește aproximativ 1000 de scrisori adresate Julietei,  în fiecare zi de Valentine.
-Richard Cadbury a inventat prima cutie de bomboane de Valentine, la sfârșitul anilor 1800.
-Alexander Graham Bell a depus cererea pentru brevetul său telefonic, "Îmbunătățirea în telegrafie", pe 14 februarie 1876.
- Cel mai vechi poem de iubire a fost scris  pe o tabletă de argilă din vremurile sumerienilor, inventatori ai scrisului, în jurul anului 3500 î.Hr.
- În unele țări, o femeie tânără poate primi ca si cadou îmbrăcăminte, de la un potențial pretendent. Dacă darul este păstrat, atunci înseamnă că v-a accepta si propunerea de căsătorie, in viitor.
- Dacă un individ se gândește la cinci sau șase nume considerate a fi partenerii de căsătorie potriviți și răsucesc tulpina unui măr în timp ce numele sunt recitate, atunci se crede că eventualul soț va fi cel al cărui nume a fost recitat în momentul în care tulpina se va rupe. 

Superstitii de Ziua Îndrăgostiților

Dacă un măr este tăiat la jumătate, numărul de semințe din fruct va indica numărul de copii pe care individul le va avea.
A fi trezit de un sărut, in Ziua Îndrăgostiților, este considerat norocos.
Dacă vedeți o veveriță pe Ziua Îndrăgostiților, vă veți căsători cu un crai care vă va risipi toți banii.
Dacă vezi in Ziua Îndrăgostiților un obiect din aur, te vei căsători cu un milionar.
Dacă vezi in Ziua Îndrăgostiților un macelar, te vei căsători cu un detectiv criminalist.
Dacă vedeți o gramada de dovleci în Ziua Îndrăgostiților, veți avea o căsnicie fericită și pașnică.
Dacă găsiți o mănușă pe drum în ziua de Valentine, viitorul dvs. iubit va avea sigur o mănușă lipsă.





Comentarii