Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Care sunt cele mai Noi Tehnologii ?



Ce noi tehnologii ne vor schimba viata incepand cu 2018 ?

În mod sigur, în anii ce vin, viața nostră se va schimba, datorită noilor tehnologii. Economia, Politica, Medicina, chiar și Cultura, vor fi influențate de acestea. Câteva pot fi aplicate chiar foarte curând ; altele vor avea nevoie de câteva decenii, pentru a fi puse în practică. Cred că ar trebui să vă povestesc despre câteva din aceste noi tehnologii chiar acum. Astăzi va fi primul episod. 

 Învățarea Consolidată- poate fi aplicată în următorii 2 ani. 

 Poate e greu de crezut, dar computerul, prin repetiție, își poate da seama cum poate face lucrurile așa cum niciun programator nu le poate învăța.
 În decembrie trecut, la Barcelona, a fost prezentată o simulare pe computer, în care un grup de vehicule, conduse prin noua tehnologie, de un pilot automat, au executat o manevră spectaculoasă, pe o autostradă virtuală, cu 4 benzi pe sens. Jumătate au plecat de pe banda din dreapta spre centru, cealaltă jumătate plecând de pe banda stânga spre centru, reunindu-se într-un grup compact. Ceea ce este interesant, este faptul că niciun computer de bord nu a fost programat să facă această manevră, în mod convențional. Vehiculele « au învățat » procedura, aplicând-o în condiții de siguranță maximă, prin practică. A fost nevoie de multe repetări, softul ajustându-se câte puțin câte puțin în timpul acestora. În cele mai multe cazuri, manevrele erau executate foarte încet, mașinile intersectându-se de fiecare data. Dar sistemul a învățat să favorizeze cazul în care alinierea poate fi perfectă.
 Aceata metodă de auto-ajustare a softului este cunoscută ca făcând parte din noile tehnologii, sub numele de « Învățare Consolidată ». Prin această procedură, AlphaGo un computer dezvoltat de compania DeepMind, a reușit să învingă, într-un joc de Go, pe unul din cei mai experimentați jucători ai lumii. Această nouă tehnologie va fi dezvoltată în mai multe domenii, în anii ce urmează. Chiar și un robot va putea să înțeleagă obiecte/ situații pe care nu le-a mai văzut niciodată. Va putea chiar să determine configurația ideală a echipamentelor dintr-un rețea de calculatoare. 
cele mai noi tehnologii

 În fapt, această nouă tehnologie copiază un principiu foarte simplu din natură, pe care psihologul Edward Thorndike l-a cercetat acum 100 de ani. Acesta a închis mai multe pisici într-o cutie închisă, din care nu puteau ieși decât prin apăsarea unui levier. Vă imaginați câte miau-miau-uri au trecut până când, din întâmplare, una din mîțe a călcat pe levier. După ce au învățat să asocieze apăsarea levierului cu libertatea, evadarea s-a făcut mult mai rapid.
 
Iata cateva exemple:


Comentarii