Merita sa citesti "Titi Smeureac/ Ciobanul freelancer"?

Hai sa dam Mana cu Mana, pentru orfani

Mana cu Mana, demers in beneficiul copiilor din centre de plasament 

 
            Cand auzi cuvintele « abandonat », « abuzat », « orfan », urmate de « copil », intotdeauna o durere profunda ti se va agata de suflet, iar stelele cazatoare isi vor opri dansul.  Iti aduci aminte, brusc, ca ai citit ceva despre existenta a 8 milioane de copii orfani, pe aceasta planeta.  Iti aduci aminte ca o statistica rece spunea ca Adulții tineri, care cresc în astfel de locuri, au de 500 de ori mai multe șanse să se sinucidă. O vizită la un orfelinat este o experiență care iti schimbă viața. Chiar și atunci când sunt asigurate condiții decente pentru copii, modul în care se uită la tine și disperarea lor de a fi îmbrățișati sunt imposibil de uitat.

Ieri am primit o notificare pe mail, de la organizatorii Campionatului National de Blogging, Blogal Initiative, cei ce au dat startul unei campanii de sustinere a unui ONG dedicat copiilor orfani. Iata un scurt fragment :
« Copiii din centre de plasament au nevoie de comunitate, au nevoie de un mic sprijin pentru integrare socială în lipsa unei familii funcționale care să îndeplinească acest rol. Există organisme de stat care protejează copiii, însa un cadru organizațional nu poate oferi suficient pentru formarea socială corectă a acestor copii, în viitori adulți.
Campania Mână cu Mână vorbește despre copiii din centre de plasament drept copii cu viitor, copii normali și frumoși, care au nevoie de un mic ajutor din comunitate pentru a reuși pe drumul dificil pe care au fost nevoiți să pornească în viață. Prin Mână cu Mână sestrâng fonduri (donații online și de la companii) pentru activități pentru copii în afara centrelor de plasament (în comunitate, pentru integrarea socială), dar, în același timp, sunt transmise aceste mesaje general valabile cu privire la modul în care societatea trebuie să privească existența copiilor din centrele de plasament și să reacționeze corect în acest context. Copiii din centre de plasament nu sunt doar cifre, nici probleme de rezolvat, ci sunt copii, viitori adulți în societate, în societatea noastră! »
Am descoperit pe site-ul campaniei  o serie de fotografii ce poarta semnatura lui Horia Manolache, ilustrate de Gabriela Toma (aka Gabi Toma), fotografii ale unor maini de copii din centrele de plasament. Fiecare spune o poveste, despre incredere, ajutor, familie, prietenie, aspiratii de viitor, independenta. Ochii mi s-au lipit de fotografia de mai jos.
copii din centre de plasament

Antonio are 13 ani, iar credinta lui, ca poate sa ajunga un Om Bun, e cutremuratoare. Oare de ce e convins ca mai are pana sa atinga statutul pe care si-l doreste ? Oare de ce ar vrea sa fie mai intai un Lup, care traieste in Haita ? De ce ar crede el ca haita de lupi este ca o familie, cand stim ca, de fapt, aceasta reprezinta un model de structurare a indivizilor, fiecare avand un rol determinat. Haita e mai degraba o societate totalitarista, dar este clar ca Antonio isi doreste o familie, daca te uiti la desenul din centrul mainii sale.
Degetul Mic, Inelarul, Degetul Mijlociu, Aratatorul descopera un mesaj ce vorbeste despre Familie, in primul rand, Sanatatea fiind lasata in planul secund : « Cele mai valoroase lucruri in viata sunt FAMILIA si Sanatatea ». Nu am ce sa mai adaug, este evident care sunt prioritatile lui Antonio, copil orfan, crescut in orfelinat.
Degetul Mare se indreapta ferm catre locul in care ni se aduce aminte ca « Un Prieten iti este ca un Frate ».  Cati dintre noi mai privesc prietenii in acest fel ?
« SUNT UN  BAIAT INCREZATOR »  urca hotarat, litera cu litera, de-alungul  palmei, catre varful degetului mic. Iata ce ma face sa cred ca acest copil va fi un OM BUN, va avea FAMILIA lui,  prietenii lui sigur vor fi priviti ca si fratii lui, va fi un LUP ALPHA, conducand orice haita va dori.
Va invit sa priviti in adancul sufletului si sa faceti parte din aceasta campanie, printr-un CLICK PE DONATIE ONLINE. Toate persoanele care fac aceasta campanie sa functioneze sunt implicate 100% voluntar.
La final, iata o scurta animatie cu toate fotografiile realizate deHoria Manolache, « fotograf și regizor, având expoziții în San Francisco, premiu în 2017 la Bienala de la Florența, alte premii la Prix de la Photographie, IPA, nominalizat pentru PDN’s 30 în 2016, parte din Forbes 30 sub 30 România tot în 2016. »
 

via GIPHY

Comentarii